Calibre na Take Control

11.05.2009 11:11

Po LTJ Bukemovi se na Take Control představí další zástupce jemnějších drum & bassových rytmů. Volba padla na majitele Signature Records, tvůrce soulful balad a mistra deepových atmosfér. Do Prahy dorazí po pěti letech Calibre a Shadowbox bude u této příležitosti pokračovat v oslavě svých 10. narozenin.

Když IM Cyber zvala posluchače Radia 1 v pořadu Shadowbox právě na LTJ Bukema, vyslovila kouzelnou myšlenku: „konečně si lidé budou moci zatančit a nejenom prát prádlo.“ Stejně podobné laděný, pohodový večírek můžete čekat i s Calibrem.

Drum & bass je totiž populární nejen pro svou energičnost, dynamiku, rychlost a tvrdost, ale i proto, že nabízí klidné a pozitivní vibrace. Calibre dal na přelomu tisíciletí společně s osobnostmi jako Fabio nebo Marcus Intalex základ pro rozjezd liquid funku, a stal se fenoménem, který přinesl do drum & bassu více hřejivosti, zpěvu, jazzu, nostalgických nálad a veselého smýšlení.


 Calibre se v Čechách poprvé a naposledy představil na indorovém festivalu Planet Sound na Výstavišti před pěti lety. Za svou více než desetiletou kariéru vydal čtyři alba, zprodukoval mnoho placek pro fajnšmekry, ale zaznamenal i masový úspěch s hitovkami jako Drop it Down nebo Mr. Majestic (s High Contrastem); skvěle navíc zremixoval například Flim pro Zinca, Everything’s Different pro High Contrasta a Sings pro Badmarsh & Shri.


Kromě kulatin Shadowboxu na Take Control oslavíme i narozeniny IM Cyber, která se předvede ve speciálním setu s MC OneTwo ze skupiny Navigators a trumpetistou Miloslavem Hloucalem. Dále se můžete těšit na Koogiho a back2back sety dvojic Suki & Akira, Nitrous & 2K a Bifidus Aktif & Rudeboy.
Druhou stage budou okupovat zbylí DJs ze Shadowboxích řad, kteří si kromě drum & bassu přinesou i spoustu pecek z jiných stylů. Nebude nouze o dubstep, breakbeat nebo electro house. Předvedou se Philip TBC, Anakin, Sweg, Danoo, Panorama, Honey a Switch.

akce: Take Control (Shadowbox 10th Anniversary)
místo: Abaton, Praha
datum: 22. května 2009
začátek: 22:00
vstup v předprodeji: 200 Kč (+ poplatky)
vstup na místě: 250 Kč
info: www.takecontrol.cz

main stage:
DJs Calibre (UK) www.myspace.com/sigrecs1, IM Cyber feat. MC OneTwo & Miroslav Hloucal (live trumpet), Koogi, Suki, Akira, Nitrous & 2K aka Nitropank, Bifidus Aktif, Rudeboy
2nd stage:
DJs Philip TBC, Anakin, Sweg, Danoo, Panorama, Honey, Switch

 


Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.